Въведение в курса
В съвремения свят всеки човек и индустрия гледат към технологиите и дигиталното развитие. Има нови и нови професии, които са все по-предпочитани, като това не е нещо ново за обществото. Всяка ера на човечеството е изисквала от хората да бъдат модерни, следващи тенденциите на своето време. Нуждата, да практикуват професии, които са печеливши, както финансово, така и спрямо социалния статус на всеки.
Изкуството обаче остава онова нещо, което е преминало хилядолетия, развивайки се във времето по много и различни начини. То е от тези чудеса на човека, за които трудно има точно обяснение. Неговата практична и емоционална зависимост е от най-високо значение за едно разиващо се обещство. Дизайнът пък от своя страна е изключителна важна част от изкуството в модерния свят. А както е написано в Wikipedia, Дизайн се нарича естетическото и ергономично комплексно свойство на дадено изображение и/или изделие на приложното изкуство и/или промишлеността. Или в общи линии обхваща почти всички индустрии в познатия свят. Това дава възможност на хората посветени в този вид изкуство, да бъдат силно уважавани и високо оцененявани!
info-pic
Програма
pr-sample23
1ниво
Графичен дизайн - Защо това да бъде моята професия?

Този модул ще разгърне основите на дизайна, видовете дизайн и защо тази професия е изключително важна и ценена. Голяма част от курсовете на този модул, ще съчетават, както теоритична, така и практична работа. Целта е в кратък срок курсистите да придобият основни познания за индустрията и да придобият базисни умения с основен софтуер.

pr-sample24
2ниво
След основата са важни детаилите и конкретиката!

Този модул ще задълбае в основните стъпки на графичния дизайн, нужни за всеки дизайнер, независимо от вида дизайн, с който иска да се развива.
Ще бъде наситен от изключително много примери от бизнес средата на най-високо ниво, както и много практични курсове в работата и осъвършенстването на най-често използвания софтуер в дизайна.

pr-sample25
3ниво
За да си много добър, трябва да спазваш определени стъпки!

В рамките на този модул ще бъде насочено вниманието към изграждането на бранд, корпоративна идентичност, работа с клиент, корекции и др.Работа в РЕКЛАМНАТА ИНДУСТРИЯ - високо динамична среда, рекламни послания, типография, ключови визии, графичен дизайн към видео продукция и много други. Фокус към практичена работа със софтуер тип редактор на векторна графика, векторни изображения и др.

pr-sample25
4ниво
Когато знаем много, можем да
избираме!

За един добър дизайнер може да се каже, че може да работи по различен тип дизайн проекти. Ето защо този модул ще насочи практичната работа в развитието на дигиталните технологии, WEB design, дизайн на приложения и интерактивен дизайн. Tips and tricks или как да отидем в друго измерение на познанията си. Как всеки работодател или клиент да знае, че може да разчита на нас!

Лектори

card image

Калин Илиев

Калин Илиев

Той винаги е готов да прави това, което го кара да се чувства щастлив. Вече повече от 10 години развива различни проекти в областите на графичния и индустриалния дизайн, онлайн пазари, видео реклама и дигитален маркетинг. В доказателство на това, че успехът е възможен, той постига една след друга, всяка своя мечта. Посредством невероятните хора, с които работи, за последните 9 години той реализира няколко страхотни проекти, които с усмивка нарича свои деца, а не бизнес (WonderSwamp studio, Eyas Design и дигиталната агенция - BrandЪ).

card image

Ставри Георгиев

Ставри Георгиев

Не случайно неговите умения и качества го класират едва на 22-ве годишна възраст в престижната класация на списание Forbes "30 под 30", която отличава водещите млади лидери в България. Той не само успешно ръководи екипи от дизайнери, но и е управляващ партньор в няколко компании като една от тях е Eyas Design - част от дигиталната агенция BrandЪ. За последните 5 години работи със десетки български и международни брандове не само като дизайнер, но и като директна връзка с клиентите.

card image

Георги Лютибродски - Гарс

Георги Лютибродски - Гарс

Всичко стартира през далечната 1993-та, когато започва работа в рекламна къща БекАрт - Враца. От 1999-та се премества в София и от тогава работи в едни от най-големите рекламни агенции за най-известните български и международни брандове като Загорка, Ариана, Olympos, Astera, Smirnoff, Jameson, Kia и много много други. Има над 25 години опит в работата с различни софтуери като Illustrator, InDesign и Photoshop, както и отлични умения в типографията, предпечатните процеси и 3Д графиката.

Детайли
digi-icon
Продължителност
Занятията се провеждат веднъж или два пъти седмично в удобно време, съобразено с работещи и ученици.
digi-icon
Трудност
Курсът е предназначен за начинаещи, но въпреки това е интензивен и е нужно да се полагат много усилия.
digi-icon
Практически насочен
Курсът включва малко теория и много практика. Всяко ниво завършва с изпит и финален проект.
digi-icon
Сертификат
Успешно покрилите 50% от критериите получават сертификат за участие, а тези над 80% - професионален сертификат.
digi-icon
Цена
Курсът е безплатен
digi-icon
Менторска програма
Успешните курсисти имат възможност да работят заедно с опитен ментор по реален проект за НПО.
Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на
Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и
Български дарителски форум.
us4bg-logo
vratsa-municipality-logo
promianata-logo
Кандидатстване
  • 1 електронна форма
  • 2 самостоятелна задача
  • 3 интервю
  • 4 прием
step
step
step
step