fbpx
Tel:
Ел. поща: school@vratsasoftware.com

Dojo @ VratsaSoftware

CoderDojo Bulgaria е част от голямото семейство на CoderDojo – глобална мрежа в над 60 държави от безплатни детски клубове за програмиране.

CoderDojo Bulgaria се организира от Дигитална национална коалиция и екипи от доброволци. Основната цел е създаването на активна мрежа от CoderDojo клубове в цяла България, с помощта на доброволци, където деца на различна възраст да опознават възможностите на технологиите и да се учат как да създават сайтове, приложения и игри. Процесът на учене в клубовете е непринуден, изключително забавен и съобразен с възрастта и нивото на децата.

22552737_1636435703082947_3423803823397927453_n

Основната ни цел е децата, с подкрепата на ментори, от най-ранна възраст да опознаят възможностите на технологиите, придобивайки неусетно нови знания с помощта на забавни проекти. В същото време обаче ние им помагаме да развиват не по-малко важни ключови умения: да разрешават проблеми, да работят в екип, да осъщестяват идеите си и да ги представят, както и самите те да се превръщат в обучители.

Защо програмирането е важно за децата?

Ученето на факти, в свят, където Google отговаря, е все по-маловажно. Нужно е да са развиват умения, които ще дадат възможност на децата да успеят в утрешния ден. Едно от тези умения е програмирането.

Значението на програмиране се превръща в обект на нарастващо международно осъзнаване и все повече страни въвеждат програмирането като задължителен предмет в училище още от 1 клас.

В бъдеще непознаването на компютърния език ще бъде съизмеримо с това да си неграмотен, а само след 4 години 95% от всички професии ще изискват дигитални умения.
Обучението по програмиране е като това по всеки един чужд език, трябва да се практикува и да се учи. Езикът отваря врати към света, а програмирането позволява да владееш силата на технологиите и да променяш света.

Децата в CoderDojo са изобретатели и откриватели, които независимо каква професия изберат, ще са активна част от утрешния свят.

За участие в обученията трябва да попълните регистрационната форма.

Важно за родители! – Може да свалите декларацията за родители от тук или да я попълните на място.