fbpx
Tel:
Ел. поща: school@vratsasoftware.com

Стани доброволец

Стани доброволец

Как да бъдеш стъпка напред пред останалите когато кандидатстваш за нова работа или университет? Стани доброволец и помогни на екипа ни в развитието на софтуерната среда във Враца. Доброволческият опит ще ти послужи като доказателство за развити знания и умения, ще те изведе в силна позиция още на старта и ще ти помогне да застанеш уверено пред всяко ново начинание или работодател. И това съвсем не е всичко.

Следва: 21 причини да бъдеш доброволец, докато си млад

1. Доброволчеството те среща с нови и интересни хора, които всъщност могат да се окажат много повече от просто нови и интересни.

2. Не се изненадвай, ако в доброволческа мисия откриеш истински приятел, бъдещ партньор или потенциален работодател.

3. Участието в инициативи с кауза дава силно усещане за смисъл. Освен че правиш възможни безброй добри начинания, помагаш и на самия себе си.

4. Свободното ти време изведнъж се изпълва с безценни, а често и забавни преживявания…

5. …за които освен това можеш да получиш сертификат и препоръка пред бъдещи работодатели.

6. Хората, които ще срещнеш доброволствайки, са супер източник на информация относно свободни позиции, обучения, стипендии и стажове.

7. Неизбежно ще научиш и кои други организации са активни в конкретната сфера на дейност и с кого е добре да се запознаеш.

8. Доброволчеството развива умения и знания, които често се придобиват само и единствено в практиката.

9. Все повече университети и работодатели очакват от кандидатите да покажат повече от диплома за образование – очакват да видят дейни личности с опит.

10. Доброволчеството е начин да натрупаш реален опит и познания в специфична сфера на дейност, която те привлича професионално.

11. Този практически опит ще те изведе много напред при кандидатстване за работа в конкретната сфера на дейност.

12. Доброволчеството е начин да развиеш и умения, приложими във всякакви сфери и ситуации…

13. …които след това заслужено да прибавиш в CV-то си – умения за координиране на проект, говорене пред публика, работа в екип, умения за преговори и продажби, изобретателност и творческо мислене.

14. В изследване на Deloitte от 2013 г. 76% от мениджърите „Човешки ресурси“ заявяват, че уменията и опитът, натрупани по време на доброволчество, правят кандидатите доброволци по-привлекателни за компаниите.

15. Според изследване на LinkedIn, 41% от работодателите считат доброволческата работа за също толкова важна, колкото платената работа, а 20% са взели решение за наемане на база доброволчески опит.

16. Доброволческият опит казва на работодателя следното: Този човек умее да управлява времето си, самоинициативен е и е готов да излезе от зоната си на комфорт.

17. Доброволчеството свидетелства за анагажираност по дадена тема. Много по-силно впечатление прави кандидат, който не просто казва, че се интересува от опазване на природата например, но се е и включвал в такива инициативи.

18. Доброволчеството повишава увереността в професионалната комуникация.

19. Доброволчеството ти дава свободата да експериментираш и да изпробваш нова за теб сфера на работа.

20. Може да опиташ различни роли, теми и организации, без да поемаш голям риск като този да смениш специалността си или да напуснеш настоящата си работа.

21. Да си доброволец е да вземеш нещата в свои ръце.

Източник: https://timeheroes.org/bg/

Още ли си тук? Чудесно, защото имаме нужда от теб! Този април организираме Hack Vratsa за трета поредна година. Ако искаш да се включиш в организацията ни пиши на school@vratsasoftware.com

Повече информация може да намерш тук.